Tkurret numri i të diplomuarve, më pak të rinj hyjnë në fuqinë punëtore

0
101

Më pak të rinj shqiptarë hyjnë në fuqinë punëtore pas përfundimit të studimeve, ndërsa shkalla e diplomimit dhe regjistrimit vijon të bjerë, sipas të dhënave të publikuara nga instituti kombëtar i statistikave, INSTAT.

Sipas INSTAT, në vitin akademik 2021-2022, në arsimin e lartë u diplomuan 30 910 studentë, me një rënie prej 5,4% krahasuar me një vit më parë, ku studentet femra zënë pak më shumë se 66%, shkruan EURACTIV.

Shumica e studentëve u diplomuan me diplomë biznesi, administrimi dhe drejtësie, duke përbërë mbi një të katërtën e të diplomuarve, të ndjekur nga inxhinieria për studentët meshkuj me 21.3% dhe shëndetësia për 19.2% të femrave.

Megjithatë, rënia e numrit të të diplomuarve nuk vlen vetëm për arsimin e lartë, por për të gjitha nivelet e shkollimit. INSTAT raportoi se në vitin 2021-2022, 90 324 nxënës u diplomuan në arsimin formal, një rënie prej gati 6% nga viti i kaluar shkollor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here