Trendi më i ri në Rusi ,makina fluturuese

0
53

Rusia shfaq trendin më të ri të makinave fluturuese. Shkencëtarët nga qyteti më i madh i Siberisë, Novosibirsk, kanë marrë përsipër të krijojnë makinën e parë fluturuese në Rusi brenda katër viteve të ardhshme.
“Në Institutin e Kërkimeve Aeronautike Siberiane u krijua një laborator special me qëllim krijimin e “një modeli demonstrimi në shkallë të plotë të një ngritje ultrashorti dhe transporti tokësor ulje me shtytje hibride (një makinë fluturuese)”, njoftoi Fondacioni për Projektet e Avancuara të Kërkimit.
Nëse gjithçka shkon sipas planifikimit, modeli do të hartohet dhe testohet plotësisht në një tunel me erë, si dhe në ajër dhe në tokë deri në vitin 2023.
Automjeti pritet të jetë në gjendje të mbulojë një distancë prej më shumë se 1.000 km nga ajri, ndërsa lëviz me një shpejtësi mbi 300 km/h. Makina kërkon një hapësirë ulje prej 50 metrash në mënyrë që të funksionojë.
Makinat fluturuese po zhvillohen në mënyrë aktive në të gjithë globin si një mjet për të shmangur trafikun në tokë dhe për të zvogëluar ndotjen.
Ende nuk është parë se kush do të fitojë garën për të prodhuar makinën e parë fluturuese ruse.
Në gusht, një projekt i drejtuar nga shteti, AeroNet, në të cilin po marrin pjesë prodhues të njohur të avionëve si Sukhoi dhe Ilyushin, premtoi të nisë një model eksperimental të taksisë së vet ajrore në 2025.

Shkruaj nje koment