Turizmi solli një rekord prej 1 miliardë euro të ardhurash në 2022, nuk kursehen as shqiptarët jashtë

0
102

Viti 2022 ka qenë shumë i mirë për turizmin e vendit, si rrjedhojë e rritjes së ndjeshme të hyrjeve të shtetasve të huaj.

Të dhënat e bilancit të pagesave të Bankës së Shqipërisë bënë të ditur se bilanci neto i udhëtimeve i cili mat diferencën mes shpenzimeve të të huajve në Shqipëri dhe të shqiptarëve jashtë ishte pozitiv, prej 1.07 miliardë eurosh, duke arritur një rekord historik, që prej vitit 2008, kur banka e Shqipërisë raporton të dhënat.

Shkruaj nje koment