Turqia dhe BE-ja

0
111

/Nga Taulant Dedja/

Me rastin e vendimit te Bundestagut gjerman per vendosjen e nente kushteve te reja qeverise shqiptare per hapjen enegociatave me BE-ne, ish deputetei socialist qe jeton prej disa vitesh ne Kanada, i njohur edhe si nje mbeshtetes i forte i Fatos Nanos ne ate kohe, Taulant Dedja ka publikuar nje status ne faqen e tij ne facebook ku trajton shkurtimisht rastin e Turqise ne raport me integrimin e saj ne BE. Pra, edhe nese negociatat hapen shpejt ne rastin me te mire, nuk do te thote se integrimi mund te jete i shpejte… Ja cfare thote z. Dedja:

Aerial view of Istanbul city scape, with the Suleymanie Mosque ( built AD: 1550-1560) in foreground, the Golden Horn and modern Istanbul in the background, Turkey. (Photo by In Pictures Ltd./Corbis via Getty Images)

THJESHT PËR TA DITUR

Turqia ka dorëzuar kërkesën e saj për aderim në Bashkimin Europian më 14 Prill 1987. Turqia është një shtet i asociuar me Bashkimin Europian. Turqia ka nënshkruar një marrëveshje bashkimi doganor me Bashkimin Europian më 1995 dhe u njoh zyrtarisht vend kandidat më 12 Dhjetor 1999. Negociatat për aderim në Bashkimin Europian të Turqisë filluan më 3 Tetor 2005 … vazhdojnë ende ...”

Shkruaj nje koment