Uragani Iota tani është një stuhi e Kategorisë 5 ndërsa drejtohet drejt Amerikës Qendrore

“Erërat ekstreme dhe një stuhi e rrezikshme për jetën pritet përgjatë pjesëve të bregdetit të Nikaragua verilindore,” shkroi të hënën në mëngjes Qendra Kombëtare e Uraganeve. “Përmbytjet e rrezikshme për jetën priten gjithashtu në Amerikën Qendrore

Iota pritet të mbetet një uragan katastrofik i kategorisë 5 kur të afrohet sonte në bregdetin e Nikaragua, “tha NHC, në një shënim.” Erërat ekstreme dhe një stuhi e rrezikshme për jetën priten përgjatë pjesëve të bregdetit të Nikaragua veri-lindore, ku një paralajmërim për uragan është në fuqi “.

Evakuimet po kryheshin nga zonat e ulëta në Nikaragua dhe Honduras pranë kufirit të tyre të përbashkët, i cili duket se ishte vendi i mundshëm i Iota. Erërat dhe shiu tashmë po ndiheshin në bregdetin e Nikaraguait të dielën mbrëma.

Në një shënim të orës 10 të mëngjesit, NHC shpjegoi uraganin është rreth 40 milje në perëndim të Isla de Providencia në Kolumbi dhe rreth 100 milje në lindje-juglindje të Puerto Cabezas në Nikaragua. Uragani ka erëra maksimale të qëndrueshme prej 160 mph.

Një paralajmërim për uragan është në fuqi për Providencia, bregdetin e Nikaragua nga kufiri Honduras / Nikaragua deri në Sandy Bay Sirpi dhe bregdetin e Hondurasit verilindor nga Punta Patuca deri në kufirin Honduras / Nikaragua.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment