Vaksina e re për Covid19, 95% më efikase pa efekte anësore

Pfizer dhe BioNtech sipas eksperimentimeve na bëjnë me dije se vasksina e re e prodhuar nga ta është 95% më efektive nga 90% që na u bë me dije javën e parë.

Kjo na bën të gëzuar për faktin se më në fund po marrim një lajm pozitiv për njerëzimin. Vaksina nuk ka efekt anësor tek të moshuarit ajo bëhet 94% efektive për ta pasi një i sëmurë me covid mund të ketë edhe sëmundje bashkëshoqëruese të cilat mund ta rëndojnë situatën e tij.

Efikasiteti është i garantuar nga kompania, është një  efikasitet i qëndrueshmëm për cdo rac, etni. I vetmi efekt anësor është lodhja pas marrjes së dozës së parë apo të dytë rreth 3.7%.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment