Varrosen në Këlcyrë edhe 193 ushtarë grekë të rënë në Shqipëri

0
51

Pas 79 vjetësh nga lufta italo-greke, eshtrat e 193 ushtarëve grekë janë varrosur sot gjatë një ceremonie fetare të organizuar në Këlcyrë.

Në ceremoni ishte i pranishëm Kryepeshkopi Dimitrios, ambasadorja greke në Tiranë Sofia Filipidu, zyrtarë lokalë dhe përfaqësues të minoritetit grek.

Që prej nënshkrimit të marrëveshjes dypalëshe mes Shqipërisë dhe Greqisë në vendin tonë janë varrosur 1050 ushtarë grekë, nga të cilët 950 në Këlcyrë dhe 100 në Bularat. Gjatë luftës italo-greke në trojet shqiptare janë vrarë 8500 ushtarë grekë.

Shkruaj nje koment