VIDEO/Fëmijët e shkollës “Koto Hoxhi”, spektakël me ngjyra

0
58

Mengjesin e sotem u zhvillua ne shkollen 9 vjecare “Koto Hoxhi” manifestimi dedikuar dites boterore te te drejtave te njeriut e cila festohet ne 20 nentor.

Ne kete manifestim nxenesit e kesaj shkolle demonstruan deshiren duke percjelle mesazhin  qe dhe ata te kene te drejta te barabarta si pjesa tjeter e shoqerise nepermjet larmishmerise se aktiviteteve dhe personazheve qe ata promovuan. Ne nje prononcim zv.drejtoresha e shkolles Lura Metaj vuri ne pah rendesine e kteij aktiviteti shume domethenes per femijet, prinderit dhe stafin arsimtar.

Data 20 nëntor është shënuar ne kalendar si “Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve”. Përcaktimi i kësaj dite ka marrë shkas nga Konventa për të drejtat e fëmijëve e miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e OKB në 20 Nëntor 1989. Data 20 nëntor, përkon me ditën e miratimit të Deklaratës për të Drejtat e Fëmijëve në vitin 1959, si dhe miratimin e Konventës për të Drejtat e Fëmijëve në vitin 1989. Sipas Konventës, e cila është marrëveshja më e ratifikuar në të gjithë botën, për të drejtat e njeriut, përfshin të drejtën e jetës, të drejtën e shëndetit, edukimit dhe për të luajtur.

Gjithashtu të drejtat për të patur një familje, për t’u mbrojtur nga dhuna dhe diskriminimi.

Shkruaj nje koment