VIDEO/Ja sesi festohet 1 Maji në Gjirokastër

0
144

Gjirokastritet edhe këtë vit zgjodhën të festojnë në 1 Maj dhe jo të protestojnë dhe po sipas tyre arsyet janë disa. Në Shqipëri sindikatat janë thjeshtë formale dhe të manipuluara nga partitë politike, madje drejtuesit e tyre i zgjedh politika. Një fakt shqetësues është edhe arsyeja se të gjithë po ikin dhe nuk ka se kush të protesoje.

Një tjetër arsye që vet shqiptarët e thonë me humor është “forca e zakonit”, pasi kështu na mësoi diktatura 50 vjecare e Enver Hoxhes. Sot pika turistike e Viroit, e vetmja pikë në Gjirokastër ka qenë e mbipopulluar, shumë kush për të kaluar një ditë ndryshe larg stresit të përditshëm. 1 Maji njihet si Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve.

Shkruaj nje koment