VIDEO/Kalon paketa fiskale në të ashtuquajturin Këshill Bashkiak të qytetit

0
57

Paketa e re fiskale e miratuar sot ne mbledhjen e radhës së Këshillit Bashkiak të Gjirokastrës dale nga votimet moniste te 30 qershorit, ka qene pika kyce e diskutimeve. Me një sy të përgjithshëm nga materiali i dhënë nga specialistët e Bashkisë Gjirokastër të bie në sy se tarifa e pastrimit e cila ka qenë fikse 1500 lekë në vit për të gjithë ka ndryshuar dhe është kategorizuar.

Me fjale te tjera, rritet ne maksimumin e mundshem tarifa e pastrimit dhe barra me e madhe do te rendoje tek biznesi. Konkretisht njësitë tregëtare do të paguajnë 3000 lekë në vit, Bar-Restorantet 5000 lëkë në vit, hotelet 1-5 dhoma 3000 lëkë në vit, hotelet 6-11 dhoma do të paguajnë 5000 lëkë në vit, hotelet 11-17 dhoma do të paguajnë 7000 lekë në vit dhe hotelet me mbi 18 dhoma do të tarifohen si biznes I madh.

I njejti kategorizim do të jetë edhe për tarifën e ndricimit. Ndërkohë taksa e ndërtimit ka pësuar ulje nga 3000 lekë në 1800 lekë në limitin e saj.

Në rolin e kryetares së Komisionit të Ekonomisë, kreu i Këshillit të Qarkut Lindita Rova ka bërë një pasqyrë ekonomike të realizimit të të ardhurave në vitin 2019 dhe paketën fiskale te 2020.

Shkruaj nje koment