VIDEO/Sot dita e Alfabetit Shqip, ndërkohë që Ministria e Arsimit e shpall ditë pastrimi

0
150

Data 22 Nentor eshte dita e Alfabetit Shqip por Ministria e Arsimit nje paradoks i madh sot e ka shpallur dite pastrimi për gjithë administratën.Si duket ne Ministrine e Arsimit nuk e dine kur eshte dita e Alfabetit Shqip cka e përçuan këtë mungesë informacioni dhe te shkollat e vendit duke bërë nxënësit të mos njohin këtë ditë të shenjtë për gjuhën tonë.

Po cilat janë përgjigjet e nxenesve? Ndiqini.

22 Nëntori përkon me përvjetorin e 111-të të Kongresit të Manastirit në të cilin ishte zyrtarizuar alfabeti i gjuhës shqipe që përdorim dhe ditët e sotme.Kjo neglizhence prej instancave arsimore tregon zhvlerësim të historisë së popullit tonë dhe të kontributit të vyer që kanë dhënë të parët tanë që gjuha jonë të mbijetojë

Shkruaj nje koment