VIDEO/ Zbulohet misteri i gropave në Vanistër

0
143

Në një fushë të Dropullit janë shfaqur dhjetë gropa që kanë nxitur fantazitë e banorëve. Por ekspertët e Mjedisit shpjegojnë atë çfarë në të vërtetë ka ndodhur aty.

Gropat në fushën e Vanistres në Dropull kanë nxitur imagjinatën e banorëve.

Mes tyre bisedat sillen rreth fenomeneve të pazakonta dhe fantazojnë se mund të jenë mbetje meteorësh.

Ato janë 10 gropa me sipërfaqe më të mëdha në distancë të rregullt me njëra-tjetrën.

Por te gjitha hipotezat e ngritura dhe dyshimet e banoreve Agjensia e Mjedisit i ka perjashtuar. Ne inspektimin qe iu be zones nga kryeinspektori i kesaj agjencie Stefan Rapi, u cilesua si fenomen gjeologjik me veprimtari të ujërave nëntokësore

Për ekspertin Rapi kërkohet një studim më i specializuar gjeologjik, por shkaku i tyre janë prurjet e shumta të ujërave nga burimi nëntokësor i shpellës së Skotinisë.

Megjithate ky fenomen shihet edhe si një resurs i shtuar turistik për zonën, krahas monumenteve të tjera natyrore dhe kulturore të zonës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here