VIDEO/Cfarë po ndodh në Hipotekën e Gjirokastrës?

0
786

Në Zyrën Rajonale të Pasurive të Paluajtshme në Gjirokastër, trajtohen pafundësisht praktika të mbartura prej vitesh.

Sipas kreut të kësaj zyre Meleq Karabina, egzistojnë praktika të mbartura qysh prej 2005 e në vazhdim, të cilave askush nuk ju ka dhënë zgjidhje, por janë zvarritur në një proces të pafund.

Për katër muajt e parë të 2017, janë trajtuar një volum i madh dosjesh që janë për zgjidhje ku kapin shifrën e 3 mijëve. Problem sipas kreut të kësaj zyre, janë ato dosje që kanë mangësi në dokumentacion dhe që krijojnë ndoshta edhe konfuzion tek aplikuesit të cilëët në të shumtën e rasteve, vijnë të papërgatitur.

Një problem jo pak i madh, për kreun e ZRPP është edhe mbivendosja e pronave. Për këtë problematikë zoti Karabina, e justifikon përmes praktikave të vjetra të ndarjes së tokave në fillim të viteve ’90.

Shkruaj nje koment