Von der Leyen: Po përgatitemi për të shmangur varësinë ndaj gazit rus

0
18

 

“Ne po përgatitemi për të diversifikuar burimet e energjisë. Po rrisim furnizimet tona me gaz natyror të lëngshëm për t’u siguruar që kemi mjaftueshëm këtë sezon. Po dyfishojmë energjinë e rinovueshme, e cila është më e zgjuara dhe zgjidhja më e pastër për të mos krijuar pavarësi nga burimet ruse të energjisë. Ne duhet të jemi të pavarur nga gazi, nafta dhe qymyri rus”.

Një deklaratë e tillë u bë nga Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen.

Vendet e BE, por edhe SHBA-ja kanë vendosur sanksione të shumta ndaj Rusisë.

Shkruaj nje koment