Zbuloni vetitë cudibërëse të vajit të farës së zezë

0
286

Vaj i Farës së Zezë është përgatitur me metodën e ftohtë dhe sipas kushteve të rrepta laboratorike shëndetësore gjermane,me qëllim që të ruajë elementet e saj natyrale,pa ndonjë ndryshim në strukturën e saj kimike.

Përdorimet e vajit Nigella Sativa
Vaji Nigella Sativa është përdorur si stimulues dhe mbrojtës natyral ndaj sistemeve imunopneumatike duke qenë një trajtues natyral ndaj shumë sëmundjeve,vecanërisht prej atyre që burojnë prej dobësisë së sistemit imunitar(hipodinamia).

Kërkimet kanë vërtetuar se ndikimi dhe efikasiteti i Nigella Sativës në stimulimin e sistemit imunitar dhe trajtimin e shumë semundjeve shtohet kur merret i kombinuar me vajra të tjera si vaji i ullirit,vaj i lule diellit, vaj i kamomilit,vaji i karotes , vaji i fares se kungullit etj.

Efekte shume te mira si plotesues ushqimor me rezultate te shkelqyera vecanerisht ne periudhen e rritjes arrihen duke e kombinuar vajin enigela sativa me mjaltin. Imunitare si mjalti, hudhra, gjithashtu marrja e vajit Nigella Sativa me lëng karote (antioksidant) ndalon qelizat radikale dhe parandalon përhapjen e tyre në trup, duke e mbrojtur nga infektimi prej sëmundjeve të rënda.

Analizat Laboratorike të Vajit të Farës së Zezë Arabe:
Ky Vaj përmban një përqindje të madhe të aminoacideve jo të njoma, acide që kanë shumë dobi të ndërthurura.

1-Stimulimin e sistemit imunitar dhe shtimin e kapacitetit të rezistencës ndaj dhimbjeve.

2-Shtimin e efektit të fibrinës dhe qelizave nervore.

3-Ndihmon në uljen e kolesterolit në gjak nëpërmjet shtimit sekrecional të saj me jashqitje dhe rishpërndarjen prej gjakut në inde.

4-Shtimin e spermës dhe kohëzgjatjen e dëshirës seksuale.
Përvec kësaj këto aminoacide konvertohen brenda trupit nëpërmjet fermenteve të caktuara në vijim:

1. Gjendrës së prostaglandines PGE1, përgjegjëse për kontrollin e pezmatimeve dhe aktivizimin e qelizave imunitare, si qelizat T, B dhe aktivizimin e veprimit të imunoglobinës, si dhe rolin e saj në uljen e sekrecionit të lëndëve të histaminës alergjike fillestare.

2. Gjendrës së prostaglandines PGE2 e cila luan një rol të rëndësishëm në kontrollin e pezmatimeve pneumonale dhe sëmundjeve të sistemit pneumatik dhe ndihmon në trajtimin e astmës dhe bronkostasias (bronkes së fryrë) dhe stabilizimit të presionit të gjakut (tensionit).

Shënim:Rezultati i gjendrave të prostatës prej vajrave ushqyes si Vaji Nigella Sativës, ka një funksion krejt ndryshe prej atyre të prodhuara nga qelizat pezmatuese, si ato të shkaktuara nga alergjia, vec kësaj i kontrollon dhe i kufizon ato. Gjithashtu Vaji Nigella Sativa, është i pasur në vlera ushqyese dhe përmban proteinë dhe element të ndryshëm mineral.

Vaji Nigella Sativa, fenomenal i përgatitur me metodën e ftohjes me mënyrat e përdorimit:

Doza që duhet marrë:

-Vaji Nigella Sativa(lëng):një lugë caji në mëngjes dhe në mbrëmje.

-Kapsulat e Vajit Nigella Sativa:2-3 kapsula në ditë. Fëmijët nën 8 vjec gjyëm doze.

Shkruaj nje koment